Aktuality

Těší nás, že je naše kancelář spolu s ČSOB, skupinou ČEZ, Českou exportní bankou a dalšími partnerem Svazu moderní energetiky!   www.svazmodernienergetiky.cz
Nejvyšší správní soud zrušil rozsudek Městského soudu Praha ve věci DETOA, sp.zn. 5 A 118/2014, včetně jemu předcházejícího rozhodnutí Státní energetické inspekce o udělení pokuty. V rozsudku vyslovil názor, že ke vzniku nároku na podporu elektřiny z obnovitelných zdrojů postačovalo v roce 2010 vedle...
Pavel Doucha vystoupil v pořadu České televize Studio 6 (od 99:30 min) k návrhu zákona o posílení práv obcí dotčených plánovanou stavbou úložiště radioaktivních odpadů, které naše kancelář zastupuje ve správních a soudních řízeních. Podíleli jsme se na přípravě  věcného záměru tohoto zákona.
Podle informací z tisku Energetický regulační úřad zdráhá vypsat podporu na elektřinu z obnovitelných zdrojů pro rok 2016. Takový krok by měl samozřejmě fatální následky pro všechny výrobce, bez ohledu na to, kdy uvedli svoji výrobnu do provozu.
ERÚ navrhuje stanovit příspěvek na podporu OZE ve výši 21,98 Kč za jeden ampér hlavního jističe.Principiálně je to v souladu s novelou zákona o podporovaných zdrojích, která změnila platbu příspěvku podle objemu spotřebované elektřiny a zavedla paušální platbu za hodnotu hlavního jističe před elektroměrem.